NXTcom NEWS

Overzicht

De ISDN vervanger is gevonden Artikel

04-04-2018

Zoals iedereen ondertussen wel weet heeft KPN officieel aangegeven op 1 september 2019 te stoppen met het aanbieden van enkelvoudige- en meervoudige ISDN verbindingen. Verbazingwekkend genoeg hebben ontzettend veel bedrijven de overstap nog niet of niet geheel gemaakt naar IP diensten (Diensten zoals bellen- of beveiliging over een internetverbinding). De reden? Veelal toch de kosten. De kosten van apparatuur vervangen. Nieuwe telecom apparatuur, nieuwe beveiligingsapparatuur of dure ombouw van die apparatuur van ISDN naar IP. Dit kan honderden tot duizenden Euro’s gaan kosten.

In Duitsland hebben ze deze stappen noodgedwongen al wel gemaakt. De grootste aanbieder daar, Deutsche Telekom heeft voor iedere ISDN-klant die overging (moest gaan!) op IP een “toverdoos” ingezet. Deze toverdoos of te wel zeer slimme router is van IP en Telecom fabrikant bintec en wordt in Duitsland met honderdduizenden stuks per jaar nu ingezet door Deutsche Telekom. De prijs, kwaliteit en betrouwbaarheid van de bintec All IP box (Be.IP plus World edition) in combinatie met de veelzijdigheid hebben voor Deutsche Telekom de doorslag gegeven om niet voor merken als Cisco, Draytek of Fritzbox te kiezen.

In Nederland is bintec nu ook verkrijgbaar. Exclusieve distributeur ervan is Westcomm, onderdeel van Internet- & Telecom provider NXTcom. “De bintec apparatuur is al iets langer verkrijgbaar in Nederland, maar werd tot voor kort alleen via installatie specialisten verkocht, aldus Ed de Wilde, productmanager NXTcom. Door de overname van exclusieve ICT distributeur Westcomm door NXTcom kwamen ook de exclusieve rechten van bintec mee naar NXTcom en is de bintec apparatuur nu dus ook beschikbaar voor alle resellers van de services en diensten van NXTcom”.

De bintec netwerk apparatuur bestaat niet alleen uit routers, maar ook uit hoog kwalitatieve zaken als wifi routers en aanvullende netwerkapparatuur. Grote organisaties zoals bank Santander of supermarkt keten ReWe werken bijvoorbeeld al jaren in grote multi site omgevingen met wel duizenden routers samen. In Nederland is bijvoorbeeld schoenenketen Van Haren schoenen (onderdeel Deichmann) al jaren met bintec ingericht en zijn er in diverse sectoren de afgelopen maanden mooie formules ingericht met bintec zoals de vestigingen van Mitra, terStal en Witteveen mode. Bintec is echt ingericht op kwalitatieve (multi site) netwerken voor één of meerdere locaties waarbij de prijs ook belangrijk is. De router heeft bijzondere zaken in zich en is niet alleen ingericht voor het aansluiten van een internetverbinding, nee er kunnen er zelfs 2 tegelijk op aangesloten worden. Ongeacht of het ADSL, VDSL of glasvezel is. Ook zitten er standaard aansluitingen op voor (oude)ISDN apparatuur en analoge apparatuur zoals lifttelefoons, alarmsystemen en/ of deuropeners in. Ook is de router gelijk een wifi controller, waardoor er dus zeer hoge controle op het zelflerende wifi netwerk is. Ook is telefonie ontsluiten of zelfs een oude telefooncentrale op ISDN allemaal via één oplossing te doen. Als extra back-up is het integreren van een mobiele simkaart aanwezig, waardoor er totaal geen mogelijkheden meer zijn om geen communicatie te hebben. Kortom “altijd veilig online” is met bintec echt te realiseren en dat zal de komende jaren in de vervangingsmarkt met bintec dus ook probleemloos gaan.

Dé ISDN vervanger is nu dus echt gevonden en verkrijgbaar bij de ICT resellers bij u om de hoek. Wel zo vertrouwd.

Heeft u vragen over onze ICT-oplossingen?

Onze specialisten staan u graag te woord.

Bel 088 229 04 99

of ga naar onze contactpagina

Volg ons op