NXTcom NEWS

Overzicht

De branchegerichte aanpak van partners Artikel

09-05-2017

Recent is NXTcom gelanceerd als totaalaanbieder van telecom- en ICT-diensten voor uitsluitend partners die in verticals gespecialiseerd zijn. NXTcom is een internet en telecom service provider in de Nederlandse, Belgische en straks ook Duitse markt. Directeur Dave Spijker vertelt waarom hij gelooft in een branchegerichte aanpak.

NXTcom is onderdeel van de XRC services Group. Tot deze groep behoort een aantal BV’s. Om te beginnen is er XRC services: de direct sales-tak die ICT-diensten levert uitsluitend aan bedrijven in de verticals Retail en Horeca; XRC concepts levert software & werkplek automatisering; en XRC online levert webshops. De twee andere onderdelen van de XRC-groep staan in dienst van het partnerkanaal. Dat zijn de onlangs overgenomen distributeur WestComm en dus NXTcom.

Met NXTcom wil XRC nu echt de focus leggen op samenwerking met het partnerkanaal (wholesalers en resellers), legt directeur Dave Spijker uit. “Met XRC bedienden we organisaties in allerlei branches. Superleuk, maar het nadeel is: je kunt niet in elke vertical sterk zijn. Wij hebben zelf een unieke positie in Retail en Horeca, maar weer niet in andere branches. Wij denken dat onze partners dat wel hebben. Daarom willen we dat oppakken met de partners die een branchegerichte aanpak hebben of juist willen hebben.”

Meedenken met klanten
Bij het opbouwen van het partnerkanaal is NXTcom selectief, zegt Spijker: “We worden niet de partij die 1.500 resellers gaat aansluiten, daar geloof ik niet in. Dan is er geen wisselwerking tussen leverancier en partner. Ik groei liever per jaar met 150 partners die toegevoegde waarde leveren en meedenken met klanten. Dat zijn de succesvolle partners die bij ons passen. We zoeken partners die echt met ons bezig gaan, niet degene die nieuwsgierig zijn naar de laagste prijs.”

Wat heeft NXTcom dan te bieden aan haar partners? Spijker: “We hebben een eigen netwerk, graven eigen glasvezel. We zijn (nog) de enige partij met encrypted telefonie. We leveren Hosted VoIP, Hosted WiFi, Hosted IPTV, SIP trunks, werkplekken, online werkplekken. Net als de telecomproviders die ze nu kennen, hebben wij telefonie, verbindingen, meldkamers en kunnen we de hardware en netwerkcomponenten leveren via Westcomm. We hebben alles in eigen hand en beheren het ook 24x7. NXTcom staat voor ‘the next step in communication’.”

Negen verticals
Het succes van XRC in Retail en Horeca heeft Spijker ervan overtuigd dat een branchegerichte aanpak ook in samenwerking met een partnerkanaal ‘the way to go’ is. Er zijn negen verticals benoemd waarin NXTcom reeds partners heeft en nieuwe partners in wil vinden. Naast Retail & Horeca zijn dat: Onderwijs, Legal & Finance, Bibliotheken, de Reisbranche, Zorg, Industrie, Bedrijventerreinen en Kantooromgevingen. “De perfecte partner is een partij die iets toevoegt bij zijn klant. Die bijvoorbeeld een bepaald softwareprogramma aanbiedt of zelf heeft geschreven. Dan is het perfect wanneer wij dat aanvullen met telefonie, IT en narrowcasting. Als je branchegericht werkt, weet je wat er speelt. NXTcom is in die zin de perfecte provider en leverancier voor de ‘vertical partner’.”

 

Bron: TBM

Heeft u vragen over onze ICT-oplossingen?

Onze specialisten staan u graag te woord.

Bel 088 229 04 99

of ga naar onze contactpagina

Volg ons op